Ik ben Nina, mama van Miro (2010) en Loa (2013) en getrouwd met Sven.

foto

Ik studeerde klinische psychologie aan de UGent (2003-2008) en volgde daarna een postgraduaat familiale bemiddeling. Nu volg ik de opleiding contextuele therapie aan de Arteveldehogeschool in Gent (2016-2020).

Ik begon mijn carrière in de bijzondere jeugdzorg en werkte in de leefgroep en als contextbegeleider in een residentiële setting. Tot eind 2016 was ik werkzaam in een ambulante dienst als contextbegeleider.
In 2014 richtte ik Mona’s Blog op, met als slagzin ‘voor mama’s die hun gevoel volgen’. Mijn drijfveer? Het onbegrip vanuit de omgeving om onze niet-alledaagse opvoedkeuzes en het gemis van mijn eigen gevoel te volgen bij ons eerste kind. De blog groeide en de Facebookpagina won mama’s over België en Nederland. De blog werd een veilige haven voor ouders met een vleugje humor, wetenschappelijke info en mijn eigen zoektocht binnen het moederschap. De slagzin werd uitgebreid naar ‘voor ouders die hun gevoel volgen’ omdat ook papa’s zich aangesproken voelen. Uit dit alles vloeide in 2016 de praktijk voort en een babbelgroep op Facebook: Mona’s babbelgroep – gezin relaties ouderschap.

Ik geef lezingen, leid een moedergroepen en ben vaste columnist bij Radio1.be.

Vandaag is de praktijk er voor het begeleiden van gezinnen, relaties en ouders.


Foto’s: (c) Sven Rammeloo