Mamaweekend 2020 // volzet

“Ik broed al een jaar op een goed uitgebalanceerd mamaweekend. Wat ik voor me zag was tijd voor jezelf, beweging, tot rust komen en verbinding met andere moeders. Dit alles liefst in een groene omgeving waar ook gezonde voeding centraal staat. Samen met Jeroen en Caroline heb ik een evenwichtige tweedaagse kunnen samenstellen en hebben we dé geschikte locatie kunnen vinden.” Nina

Wat kan je verwachten?

Een weekend zonder kinderen en zonder partner. Je staat zelf centraal. Hoe lang is dat geleden? Bijna 48u tijd voor jezelf… Misschien kan je je het zelfs niet meer herinneren? Tijd voor verandering dus!

We voorzien een programma, deelnemen is echter niet verplicht. Je kan eruit pikken wat voor jou goed voelt. Er gaan drie professionals mee, die elk vanuit hun eigen achtergrond het weekend stofferen. We gaan voor kwaliteit. Er zijn drie begeleiders voor twintig mama’s. We verzorgen en verwennen jullie door gezonde en vegetarische maaltijden aan te bieden en door lichaamsbeweging, mindfulness en infosessies af te wisselen. Maar we willen jullie ook laten stil staan bij waar je bent en hoe je je voelt. Aandacht besteden aan emoties en aan wat je voelt in je lichaam. Dit alles in een groene omgeving, midden in de natuur.

Vrijdagavond verwelkomen we jullie tussen 18u00 en 18u30. We eten om 19u een warme maaltijd. We openen daarna samen het weekend, leren elkaar kennen en installeren ons voor het weekend.

Zaterdag draait om schuldgevoel en zelfzorg, twee thema’s waarmee mama’s nogal eens worstelen. We geven info, spreken jullie creativiteit aan en gaan praktisch aan de slag. We wisselen ook rust en beweging met elkaar af.

Zondag integreren we alles van het voorbije weekend in een actieplan. Want je kan veel geleerd hebben over jezelf en er toch niks mee doen eens je opnieuw in je dagelijkse leven stapt. Welke actieplan werkt voor jou? Wat neem jij mee? Wat deel je graag met de anderen?

Na de lunch ronden we samen af en komt Sven van Studio Rammeloo een portret maken. Even helemaal jezelf in de schijnwerper. Een foto van jou, om dit weekend te bezegelen.

Wie begeleidt het weekend?

  • Nina Mouton is mama van Miro van 9 jaar en Loa van 6 jaar. Ze is getrouwd met fotograaf Sven. Ze is klinisch psycholoog en contextueel therapeut (i.o). Ze heeft een praktijk in Gent waar ze haar cliënten begeleidt omtrent de thema’s gezin, ouderschap en relaties. Nina geeft lezingen rond zelfzorg en mild ouderschap, schrijft columns voor Radio1.be en is bezig met het schrijven van haar eerste boek.

Nina wordt ondersteund door twee collega’s:

  • Caroline Vanden Bulcke woont in Gent, samen met haar 2 favoriete mannen, zoon Boris van 9 jaar en partner en tevens ‘papa van’ Franckie. Als ritueelbegeleider geeft ze inhoud aan belangrijke levensmomenten zoals bij lente-of groeifeesten en bij afscheid. Gedachten en gevoelens samen creatief vormgeven, daar gaat ze voor. Ze is een vrije geest die zelf zoekende is maar die vooral open-minded, realistisch en niet veroordelend in verbinding probeert te gaan.
  • Jeroen Carrein is papa van een twee dochters van 16 en 9 jaar. Jeroen is orthopedagoog en heeft tien jaar in de jeugdzorg gewerkt. Sinds een aantal jaren werkt Jeroen als zelfstandige life-coach met als specialisatie: relaxatie, mindfulness en meditatie-technieken.

Sven, fotograaf van Studio Rammeloo verzorgt de portretten en e-mailt je portret in hoge resolutie naar je door na afloop van het weekend. Een voorsmaakje van zijn stijl kan je vinden op www.studiorammeloo.be

Kortom, het is een weekend waarin je zelf centraal staat. Weg van alles, in verbinding met jezelf, de andere mama’s en de omgeving.

FAQ

Kan ik mee als professional?

Neen, het weekend is geen opleiding. Je gaat mee als mama, niet als professional.

Kan ik samen met een vriendin op één kamer liggen?

Ja, geef dat even aan in jullie inschrijvingsmail.

Kan ik terecht voor individuele therapie of coaching bij de professionals?

Neen, tijdens het weekend is er geen ruimte voorzien voor individuele therapie of coaching, alles gebeurt in groep.

Moet ik deelnemen aan alle voorziene activiteiten?

Neen, je mag zelf kiezen of je al dan niet aansluit. Het uur per uur programma maken we bekend bij aanvang van het weekend.

Wat zit er in de prijs inbegrepen?
Bedlinnen. Biologische en vegetarische maaltijden van vrijdagavond tot zondagnamiddag. Koffie, thee en water de hele dag door, tussendoortjes. Je portret wordt je digitaal doorgestuurd in hoge resolutie. En uiteraard ook het programma en de begeleiding.

Wanneer? Vrijdag 27 maart 18u tot zondag 29 maart 16u.

Waar? In het prachtige Orval – https://boislecomte.be

Praktisch? We maken het mogelijk om te carpoolen. We maken een deelnemerslijst op die zal beschikbaar worden gesteld wanneer het weekend volzet is. Zo kunnen jullie onderling afspreken. De vergoeding aan de chauffeur wordt eveneens onderling geregeld.

Prijs? 425€ voor een tweepersoonskamer, 470€ voor een eenpersoonskamer (prijzen per persoon).

Annulatie? Eens betaald is annuleren niet meer mogelijk, je mag wel je plaats doorgeven aan een andere mama.

Zin gekregen om mee te gaan? Leuk dat je erbij komt!

Inschrijven kan je door een mailtje te sturen naar mamaweekend2020@gmail.com geef aan of je een 1-persoons of 2-persoonskamer wil. Ja kan inschrijven vanaf woensdag 11 september om 20u.  Je ontvangt daarna de betalingsgegevens. Je inschrijving is definitief wanneer de betaling is ontvangen. Gespreide betaling is mogelijk, zet je vraag daartoe ook in de inschrijvingsmail. We vragen je binnen 14 kalenderdagen na inschrijving de (eerste) betaling over te maken.